Over Rubbens

1817

Rijk in smaak en historiek

1817 In het Oost-Vlaamse Zele groeit stokerij Rubbens vanuit een landbouwbedrijf uit tot landbouwstokerij waarbij het graanoverschotten verwerkt tot alcohol.
1872

Charles Rubbens

In 1872 werden er, onder leiding van Charles Rubbens, nieuwe gebouwen opgetrokken naast de vandaag nog bestaande hoge ronde schouw. De specifieke landbouwbezigheden werden stilaan verminderd en door de aankoop van grotere hoeveelheden graan werd de verkoop van jenever in wit-stenen kruiken en op eikenhouten vaten uitgebreid.
1911

Jean en Benoit Rubbens

In 1911 wordt de stokerij overgenomen door de gebroeders Jean en Benoit Rubbens. Het bedrijf kende een eerste bloei door de productie van de alom gekende ‘jenever Vieux-Système’. Het productiegamma breidde uit en de productiecapaciteit werd sterk verhoogd.
2009

Bij Rubbens wordt niet stilgezeten

Sinds 2009 is Rubbens actief op de prachtige site van de gewezen staalfabriek Produrac. Het industrieële karakter van het gebouw geeft traditionele activiteiten zoals distilleren van kruiden, bottelen een extra dimensie.
2021

Rubbens bier

Sinds 2021 is de brouwerij opgestart. Met onze geroemde kruidencollectie kunnen we nu ook de bierliefhebber verwennen. Rubbens Blond, Rubbens Dubbel en Rubbens Tripel, een echte smaakbeleving. Uiteraard te proeven in onze eigen brasserie, maar ook bij uw plaatselijke drankenhandelaar. Het verhaal van korrel tot borrel wordt met de nieuwe brouwinstallatie helemaal gesloten.