
1817
Rijk in smaak en historiek
1817 In het Oost-Vlaamse Zele groeit stokerij Rubbens vanuit een landbouwbedrijf uit tot landbouwstokerij waarbij het graanoverschotten verwerkt tot alcohol.

1872
Charles Rubbens
In 1872 werden er, onder leiding van Charles Rubbens, nieuwe gebouwen opgetrokken naast de vandaag nog bestaande hoge ronde schouw. De specifieke landbouwbezigheden werden stilaan verminderd en door de aankoop van grotere hoeveelheden graan werd de verkoop van jenever in wit-stenen kruiken en op eikenhouten vaten uitgebreid.

1911
Jean en Benoit Rubbens
In 1911 wordt de stokerij overgenomen door de gebroeders Jean en Benoit Rubbens.
Het bedrijf kende een eerste bloei door de productie van de alom gekende ‘jenever Vieux-Système’. Het productiegamma breidde uit en de productiecapaciteit werd sterk verhoogd.

2009
Bij Rubbens wordt niet stilgezeten
Sinds 2009 is Rubbens actief op de prachtige site van de gewezen staalfabriek Produrac. Het industrieële karakter van het gebouw geeft traditionele activiteiten zoals distilleren van kruiden, bottelen een extra dimensie.

2021
Rubbens bier
Sinds 2021 is de brouwerij opgestart. Met onze geroemde
kruidencollectie kunnen we nu ook de bierliefhebber verwennen. Rubbens Blond, Rubbens Dubbel en Rubbens
Tripel, een echte smaakbeleving. Uiteraard te proeven in onze eigen brasserie, maar ook bij uw plaatselijke drankenhandelaar.
Het verhaal van korrel tot borrel wordt met de nieuwe brouwinstallatie helemaal gesloten.