Snelle info

  • Stokerij Rubbens
    Bohemen 101
    9260 Wichelen

    tel: 052/44.50.35

  • Brasserie Rubbens
    Bohemen 101,
    9260 Wichelen

    tel: 052/43.28.12

  • Openingsuren Brasserie

    Wo-Don: 11:30 – 14:00 en 18:00 – 21:00
    Vrijdag: 11:30 – 14:00 en 18:00 – 22:30
    Zaterdag: 18:00 – 23:00
    Zondag: 12:00 – 21:00

Brasserie

Sinds 1817 is de familieleuze ‘zegt wat waar is, eet wat gaar is, drinkt wat klaar is’
In de brasserie willen we je laten genieten van onze producten uit de stokerij en de familie-
boerderij. Tevens hechten we veel belang aan eerlijke producten met voorkeur uit de streek. Dit serveren we u in een historisch industrieel kader aan de oever van de Schelde waar we een warm huis willen zijn voor jong, oud en daartussen.

Openingsuren

      • Maandag : gesloten
      • dinsdag : gesloten
      • Woensdag : 11u30 tot 15u en 18u tot 23uur (keuken 11u30-14u en 18u tot 20u30)
      • Donderdag : 11u30 tot 15u en 18u tot 23uur  (keuken 11u30-14u en 18u tot 20u30)
      • Vrijdag : 11u30 tot 15u en van 18u tot 23u (keuken van 11u30 tot 14u & 18u tot 21u)
      • Zaterdag : van 17u tot 00:00 (keuken van 17u30 tot 21u30)
      • Zondag : van 12u – 23:00 (keuken van 12u tot 20u30)

Sluitingsdagen 2022/2023

  • 4 april t.e.m. 12 april
  • 11 juli t.e.m. 24 juli
  • 19 december t.e.m. 3 januari
  • Alle feestdagen gesloten, uitgezonderd donderdag 26 mei
    feesten en groepen na reservatie

Speciale gelegenheden

Ontdek ons aanbod indien je als groep, team, bedrijf of familie wat te vieren hebt.

Geniet van onze menu-opties in deze prachtige setting.

  • ontbijt (vanaf 40 personen)
  • communie- of lentefeesten
  • cateringoplossingen op maat (vanaf 20 personen)

Bel ons gerust +32 (0)52 43 28 12 of via feestzalen@rubbens.be

Ontbijt
Brasserie

De koe van Dirk

In Sint-Gillis-Waas vind je de boerderij van zaakvoerder Dirk terug. Daar worden de runderen van het ras Blond d’Aquitaine met liefde en in vrijheid grootgebracht. Dit is het vlees dat wij u serveren.

Onze kaart

Dagschotel

(woe tem vrijdagmiddag)

  • soep + hoofdgerecht — €15,50

Voorgerechten

  • Dagsoep met brood — €6
  • Kaaskroketten (2st) — €12
  • Salade geitenkaas — €12
  • Duo van kaas- en garnaalkroketten — €12,5
  • Garnaalkroketten (2st) — €13
  • Scampi Diabolique — €14
  • Kikkerbilletjes in lookboter –€14

Kindergerechten

  • Croque monsieur — €9
  • Spaghetti Bolognaise — €11
  • Kaaskroketten (2st) — €12
  • Balletjes in tomatensaus — €12
  • Garnaalkroketten — €13
  • Stoofvlees — €13
  • Scampi Diabolique — €14
  • Steak — €15
  • Spare ribs — €16

Salades

  • Salade geitenkaas — €19
  • Salade kip – scampi — €19

 

Hoofdgerechten

  • Croque monsieur — €13
  • Spaghetti bolognaise — €15
  • Vegetarische spaghetti — €15
  • Kaaskroketten (3st) — €17
  • Vegetarische balletjes in tomatensaus — €17
  • Garnaalkroketten — €19
  • Duo van kaas- garnaalkroketten — €19
  • Spare ribs — €24

Visgerechten

  • Vispannetje — €24
  • Scampi Diabolique — €22
  • Gebakken zalm met bearnaisesaus — €23

 

Van Dirk zijn Koe

  • Balletjes in tomatensaus — €17
  • Stoofvlees van het huis — €19
  • Brochette — €22
  • Steak — €23
  • Filet pur — €29
  • Entrecôte — €25
  • Côte à l’os (per 2 personen) — €55

(* Met sauzen naar keuze: jus, peperroom, champigninroom, bearnaise en provençaal)

 

Desserten

  • Coupe Vanille — €6
  • Dame Blanche — €7,5
  • Coupe Brésilienne — €7,5
  • Coupe Rubbens advocaat — €8
  • Warme Appeltaart met hoeve-ijs — €7
  • Verwenkoffie, thee of chocolademelk — €6,6/€7/€6,8
  • Coupe aarbei (seizoen) — €8
  • Kinderijsje — €4
  • Kinderijsje met chocoladesaus — €4.5
  • Chocomousse van chocolade jenever — €6
  • Tiramisu van advocaat & speculoos — €6

(*Het ijs dat wij u serveren wordt geleverd door boerderij Van Der Meersch uit Wichelen)

 

Op Zondag (van 14u tot 17u)

  • Pannenkoek Suiker 1 st. — €3
  • Pannenkoek Suiker 2 st. — €4,5
  • Pannenkoek Mikado — €8
  • Pannenkoek advocaat en hoeve-ijs — €8
  • Assortiment taarten — €4.5 per stuk