Sangria
(Spaans: Sangría) is een Spaanse/Portugese licht-alcoholische drank.
De basis bestaat uit rode wijn of witte wijn op smaak gebracht met vruchten, meestal sinaasappel, citroen, appel, perzik of ananas en soms ook, maar minder vaak, met meloen, mango of grapefruit. Het wordt aangevuld met suiker, honing en vers vruchtensap. Soms wordt de sangria extra licht en fris gemaakt door toevoeging van koolzuurhoudend mineraalwater. Meestal wordt er extra alcohol aan toegevoegd, bijvoorbeeld likeur of brandewijn of andere sterk alcoholische dranken.
De drank wordt geserveerd in een karaf, traditioneel met ijs en een houten lepel om de vruchten van de bodem te halen.
In koudere landen als Nederland en België wordt sangria in het algemeen in de warme jaargetijden gedronken.
In Catalonië maken ze een eigen variant op de sangria met de mousserende cava in plaats van rode wijn.
Bodegas_Valdepablo
De oorsprong van Bodegas Valdepablo gaat terug tot het jaar 1928 toen Juan Manuel Pablo het bedrijf oprichtte in Calatayud (Zaragoza) en zo begon het het pad van een familie die zich verenigde rond de wijnwereld.
Vanaf dat moment heeft de familie Pablo, generatie na generatie, het geheim van de productie van hun producten en de liefde voor wijn overgebracht.
Bodegas Valdepablo is een familiebedrijf, dat traditie en moderniteit heeft gecombineerd en dat, samen met de toekomst, hen ertoe heeft aangezet hun producten over de hele wereld te commercialiseren.
Gewicht | 1,5 kg |
---|---|
EAN | 8411155923168 |
Alcoholpercentage | 7 |