Stokerij Rubbens
Bohemen 101
9260 Wichelen

tel: 052/44.50.35

Brasserie Rubbens
Bohemen 101,
9260 Wichelen

tel: 052/43.28.12

Openingsuren Brasserie

Wo-Don: 11:30 - 14:00 en 18:00 - 21:00
Vrijdag: 11:30 - 14:00 en 18:00 - 22:30
Zaterdag: 18:00 - 23:00
Zondag: 12:00 - 21:00
Maandag en dinsdag gesloten!
Reserveren op 052/43.28.12

Bekijk ons laatste video

Avant-première Stokerij Rubbens
De Geschiedenis van Stokerij Rubbens
1817

De oprichting

De Jeneverstokerij Rubbens werd in 1817 gesticht te Zele, Oost-Vlaanderen, de bakermat van de jenever. Aanvankelijk begonnen als landbouwbedrijf werd er vlug overgegaan naar het stoken van jenever op basis van graan en mout. Rond de binnenkoer stonden de gebouwen voor de stookketels en de bijhorende apparatuur.

1872

Uitbreiding

In 1872 werden er, onder de leiding van Charles Rubbens, nieuwe gebouwen opgetrokken naast de vandaag nog bestaande hoge ronde schouw. De specifieke landbouwbezigheden werden stilaan verminderd en door de aankoop van grotere hoeveelheden graan werd de verkoop van jenever in wit-stenen kruiken en op eikehouten vaten uitgebreid.

1911

Eerste Bloei

In 1911 wordt de stokerij overgenomen door de gebroeders Jean en Benoit Rubbens. Het bedrijf kende een eerste bloei door de produktie van de alom gekende ‘jenever Vieux-Système’. Het produktiegamma nam uitbreiding en de produktiecapaciteit werd sterk verhoogd.

1914

WO I

Kort na elkaar moest men afrekenen met twee tegenslagen: de opeising van het koper tijdens de oorlog 14-18 en de wet Vandervelde in 1920, welke het gebruik van sterke dranken in openbare gelegenheden aan banden legde.

1925

tweede bloei

Een tweede opbloei kwam er in de periode 1925-1940, met een sterke uitbreiding van het pakket jenevers en een doorgedreven verkoopspolitiek.

1940

Suikertekort

Gedurende de Tweede Wereldoorlog was het suiker gerantsoeneerd, hetgeen tot gevolg had dat er slechts een beperkte hoeveelheid alcohol voorhanden was.

1945

De Dochters van Jean Rubbens

Na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf onder leiding van Rubbens Elisabeth en Martha, dochters van Jean Rubbens, die samen met hun echtgenoten het bedrijf verder uibouwden. De jenevers van de stokerij Rubbens Gebroeders hebben een zeer zachte smaak en worden kwalitatief gecontroleerd door Quality Control. Anderzijds is Rubbens lid van ‘Lekkers uit Oost-Vlaanderen’, een VZW die kwalitatief hoogstaande en regionale producten uit de provincie Oost-Vlaanderen groepeert en promoot.

PRESENT
TOP